Julhandel, iPad och gamla hederliga böcker

Julhandel spås (naturligtvis!) slå rekord i år igen, Sveriges ekonomi går starkare och årets julklapp är en läs-platta (dvs. iPad eller dylikt).

Miljövinst för läs-platta: går det att hitta? Elektronikprodukter innehåller väl det mesta av flamskyddsmedel, metall och annat grejs. Dessutom drar de kontinuerligt ström. Å andra sidan så kräver böcker att träd huggs ner, att tillverka pappersmassa och distribueras ut i diverse butiker.

Om jag ska tipsa er om att läsa miljövänligt så är nog det bästa att köpa böcker begagnat, på exempelvis Myrorna eller antikvariat. Du kan också låna på biblioteket, såklart. På så vis minskas produktionen och miljön skonas. Ett annat alternativ som finns är Bookcrossing. Du märker en bok, lägger ut den någonstans på en offentlig plats och sedan så kommer förhoppningsvis någon och tar upp den. Man skriver ett logginlägg på bookcrossings hemsida och så kan man följa bokens färd och vad andra tycker om den.

3 reaktioner på ”Julhandel, iPad och gamla hederliga böcker

  1. Hur stor sannolikhet är det att man får det egentligen? Jag har inte lagt ut någon bok ännu, men märkt 8 som kan släppas lös.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s