Småföretags miljötänk och konferens om "kvinnors företagande skapar tillväxt"

För ett tag sedan så var jag på konferens om att ”Kvinnors företagande skapar tillväxt”. Där mötte jag Kerstin Gunnarsson som tog steget och valde att satsa på sin företagsidé Hooked on Nature. Vi hade en mycket intressant pratstund om företagsidéer och miljö. Själv har jag ju några lösa tankar på att starta företag så det är alltid kul att träffa människor som valt att satsa.

Hooked on Nature går ut på att det ska vara enkelt att njuta av natur. Första produkten är en hopfällbar bärplockare. Vikten ska hållas nere, produkterna ska vara lättanvända och miljöpåverkan ska hållas nere. Själv fastnade jag för ett vikbart sittunderlag som jag köpte, skönt att värma sig med när man är ute och rör sig i kylan just nu.

Jag fick också en inblick i hur miljöhänsyn vägs in i ett nytt företag. Det innebär ju tyvärr en merkostnad, ofta är miljövänligare material dyrare och man vill ju ha bästa kvalitet också. Just Hooked on Nature och Kerstin uttryckte starkt engagemang för miljön och hade gjort sitt bästa. Men för ett nystartat företag är det också svårt när man kanske inte har pengar eller tyngd att sätta press på underleverantörer eller den fabrik man anlitar för sina produkter. I detta fall hade man valt att använda tyg från Europa istället för Asien och maskinen som producerade produkterna stod i södra Sverige (om jag inte minns helt fel). Så visst, inget Svanen-certifierat, men miljö kan även prioriteras i det lilla. Man kan ju också se att man väljer att stötta en svenskt företag som kanske blir ännu mer framgångsrikt och sedan utvecklar sitt miljötänk ytterligare.

Jag och Kerstin, bild från hookedonnature.se
Landshövdingen Elisabet Nilsson inledningstalade på konferensen om kvinnors företagande

För mer info, kolla:
http://hookedonnature.se/?p=1267

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s