Förslag till miljövänliga tips till studenter

Miljövetarprogrammets styrelse skriver varje månad MiP-bladet som sedan skickas ut till alla miljövetarstudenter. I månadens nummer efterlyser de miljövänliga tips för studenter för att kunna sammanställa en folder. Så här nedan ger jag ett förslag till mitt eget miljövänliga tips för studenter, kommentera gärna med egna tips eller förslag till förbättringar av mitt eget förslag.

Som student äter man mycket burkmat. Dessa konservburkar kan man sedan ta av pappret från och odla blommor i. Blommor, eller egentligen allt grönt som växer, är bra på flera sätt. De renar luften (det finns speciella arter som är extra bra som inomhusblommor för just detta syfte) och det ger en hemtrevligare stämning i den kala studentkorridoren. Man behöver inte ens odla blommor, man kan odla örter som persilja, rosmarin eller vad man tycker är gott. Vissa grönsaker går också bra! Då är man självförsörjande på det och slipper köpa i affären. Flera plus alltså!
Kostnader:
  • Burk – i princip gratis eftersom man ändå äter maten.
  • Jord – 17 kr för Garants miljövänliga blomplanteringsjord, 5 liter. Går att dela med andra om man inte använder all jord själv såklart.
  • Fröer eller planta – allt från 0 kr om du plockar en stickling från en annan blomma till kanske 25 kr i en blomsteraffär.
  • Vid odling av örter eller grönsaker blir det dessutom plus då man slipper köpa det i affären!
Själv odlade jag ju persilja i somras som jag sedan skördade och frös in för vinterförråd.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s