En kort rescension av Green Text

Nu har jag fått två sms av Green Text (för övrigt har de nu gjort klart sin hemsida och den är jättefin!)och tänkte bara utvärdera lite. Det första handlade om att kolla lufttrycket i däcken, för med rätt lufttryck drar bilen mindre bensin. Det andra handlade om att använda lock när man kokar mat för att minska energiåtgången.

Ja, för det första så har jag ingen bil och för det andra så kokar jag dels upp vattnet i en vattenkokare OCH använder lock. Tipsen kanske inte riktigt är på min nivå då jag ju faktiskt kan en del om miljö eftersom att jag läser till miljövetare.

Men det är nog just sådana här enkla och tillgängliga tips som gemene man behöver i vardagen. Att man faktiskt får en påminnelse och då tar till sig det. Vi överöses med så mycket annan information att det är svårt att sortera och tillämpa allt.

Så på det stora hela så tycker jag Green Text är ett jättebra initiativ, jag hoppas de får stort genomslag i Sverige!

För att läsa mer om detta: 
http://kirschbeeren.blogspot.com/2010/11/fa-miljotips-i-mobilen-gratis.html

2 reaktioner på ”En kort rescension av Green Text

  1. Jag fick ett meddelande om hur mycket energi som skulle sparas om alla Nokiaanvändare i ett visst land skulle dra ur sina laddare ur väggen när de laddat klart telefonen. Det var en kul grej att veta tyckte jag. Sedan rä vi kanske lite väl nördiga och vet mer om miljö än andra precis som du skriver men det kan ändå vara kul att få dessa grundmeddelanden ibland för att även få oss att landa på jorden ;)

  2. Jag har också gillat greentext sms. Det man redan gör får man ta som beröm, och kanske föra vidare till någon annan. Men generellt saknar jag också enkla vardagstips "på min nivå"

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s