Biologisk mångfald i städerna

Jag kanske är lite sen att blogga om det, men jag tyckte det var så intressant. Studio Ett i P1 tog upp biologisk mångfald även inne i städerna, i tisdags.

I år har FN beslutat att det är den biologiska mångfaldens år. De vill alltså höja betydelsen av biologisk mångfald. Främst kanske man tänker på rödlistningen av arter och det faktum att det aldrig tidigare har utrotats så många arter i så snabb takt. Men man även se det positivt.

Många kanske tänker att städerna bara är betong och asfalt med lite inslag av maskrosor mellan plattorna. Men fler arter än så trivs hos oss. Nu har forskare vid Lunds universitet sagt att vi bör ta tillvara den biologiska mångfalden även inne i städerna och lämna lite utrymme för det. I våra parker trivs många djur och växter men även på lite ovanliga ställen kan det frodas ett djur- och växtliv vi kanske inte är medvetna om. Sådana platser kan vara bangårdar, parkeringar, sopstationer med mera.

Vi kanske inte bör utrota allt vi inte ”vill ha”, saker och ting (eller djur och växter) kan nog ha fler användnings- och nyttoområden än vi tror! Intressant inslag, som sagt.

http://sverigesradio.se/sida/play.aspx?ljud=2738250

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s