Det blev ett besök i Saltå Kvarns nya butik

Helgen i storstaden bjöd på ett besök i Saltå Kvarns nya butik på Söder. Förutom den butik de har i kvarnen i Järna så har man nu öppnat en butik med bageri på Renstiernas gata i hörnet till Åsögatan (där Naturskyddsföreningens kansli ligger för övrigt!).

Helst ville man köpa allt, men vi kom ”lindrigt” undan med ett paket grahamsmjöl. Framför allt blev jag sugen på deras egenblandade müsli (eller rättare sagt, jag får blanda ihop min egen müsli efter smak). Sen helgen på Omberg har jag haft ett sug efter torkade blåbär till frukost!

Från att tidigare bara malt sitt eget mjöl och bakat bröd, sedan 1964(!), säljer de nu många fler varor så som pasta, olika nötsorter, riser, vita bönor, vin, med mera. Synd bara att det är lite dyrare än ”vanliga” eko-produkter. Men ibland är det värt det, framför allt för att man får deras snygga design på köpet. Den känns så fräsch som motpol till andra glossiga förpackningar. Deras produkter stämmer även bra in på min syn om bra mat: biodynamisk, ekologisk, miljövänlig, bidrar till biologisk mångfald och mycket mer!

En reaktion på ”Det blev ett besök i Saltå Kvarns nya butik

  1. Visst är de imponerande! Å jag blir ju så glad av deras förpackningar, mycket tjusig layout. Ja jag gillar hela konceptet!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s