Ubuntu och middag i all hast

När jag har minst tid och mest att göra, blir jag oftast mest sugen på god mat och ställer mig och lagar något mer avancerat än tinat köttfärslimpa från frysen. Så just idag, när jag har många deadlines för inlämning och så vidare, så ställde jag mig och slängde ihop en jättegod middag.

Först hackade jag tomat, gurka och paprika (verkligen på gränsen, tomaterna börjar bli smaklösa nu till vintern). Jag stekte ekologisk falafel och ekologisk haloumi och i ugnen slängde jag in mina tidigare hembakade pitabröd. Till det blev det en ekologisk creme fraiche-sås.

Egentligen var det inte så komplicerat. Falafeln var affärsköpt (när jag försökte göra egna så blev det katastrof så jag har inte riktigt vågat mig på det igen) men Ica har ekologiska i alla fall. Brödet hade jag som sagt bakat tidigare. Ekologiska ingredienser och grahamsmjöl för att göra det hela nyttigare. Det var ganska häftigt att baka pitabröd, de liksom svällde av sig själva i ugnen! Dem hade jag sedan fryst in för att ha vid tillfällen som dessa. Så det är inte så svårt och tidskrävande att laga god och nyttig mat!

Till det blev det Ubuntu Fair-trade Cola som Ica börjat sälja. De hade ställt upp en hel pall för samma pris som vanlig cola så jag kunde inte motstå det. Första gången jag drack Ubuntu köpte min pojkvän det för cirka 25 kr. Vilken tur att det har blivit vanligare och kan konkurrera ut andra sorter!

På det stora hela en mycket god kväll, helt enligt mina intressen.

Man blev rejält mätt!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s