En väl spenderad helg på Omberg

Foto: Göran Tagesson
På tal om det jag har bloggat om på sista tiden, nämligen miljövänliga restauranger, så spenderades helgen på Ombergs Turisthotell. Först dracks det champagne med solnedgångsutsikt över Vättern. Sedan, i den tilltagande skymningen blev det middag på en glasveranda med hela släkten. 
Som starters fick vi hembakat surdegsbröd med handkärnat smör från Löt. Smöret är så gott att man inte behöver något till. Sedan blev vi serverade en krämig kronärtskockssoppa med ljus rom. Det var nog första gången jag smakade kronärtskocka och det var inte en besvikelse. 

Soppa på kronärtsskocka
Förrätt nummer två var sotad gös från Vänern med krabba,
pepparrotsås och äppelpuré.
Som huvudrätt fick vi lamm som betat i närheten, dels en stek och dels ett långkok som bräserats lätt. Till detta serverades det potatispuré med grönmögelost, brysselkålsblad och sky. Lammet var finfint! Och som krona på verket fick vi inkokta päron, med glaserade päronchips (fantastiskt goda!), svartvinbärssorbet, mandelkaka och vaniljsås. Det var som om man inte orkade, men ändå vill äta mer.Till detta serverades ekologisk cider och utsökt vin. 
Fina skyar vid Vättern (och några vindsnurror vid horisonten;))
Min tanke är snarare att en restaurang inte behöver vara certifierad på något sätt. Här på Ombergs Turisthotell var de tydliga med att visa ursprunget till maten, att det var närproducerat, och det räcker långt tycker jag!

2 reaktioner på ”En väl spenderad helg på Omberg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s