Kanelbullens dag

Jag vill önska en glad Kanelbullens dag! Vi bakade bullar redan igår, faktiskt. Och självklart var det med huvuddelen ekologiska ingredienser.

Visste ni att Kanelbullens dag instiftades av Hembakningsrådet för att hylla vårt svenska hembakararv, och vad är mer älskat än kanelbullar? Saltå Kvarn firar naturligtvis denna dag med extra bullar. Och passande nog börjar Naturskyddsföreningens Miljövänliga veckan just idag. Temat för i år är Gröna Gaffeln, en kampanj för att man ska börja äta vegetariskt en gång i veckan. Allt för att bidra till en mer hållbar matkultur.


3 reaktioner på ”Kanelbullens dag

  1. Låter ju kanon! Mumsigt med bullar, synd att jag inte får äta det. Undrar om det finns något recept på bullar med sojamjöl istället för vanligt mjöl och fruktsocker istället för strösocker? Kanske borde börja experimentera hemma… Om du kommer på onsdag-kvällen blir det iaf GI-vänlig smulpaj med hallon och blåbär :)

  2. Angående Gröna Gaffeln: Funderar på att köra en helvegansk vecka någon gång, men det är ju Armand som lagar maten av förklarliga skäl så får se om han går med på det. Skulle vara ett kul experiment för att se om man överlever :P

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s