Miljövetarprogrammet del 4. Praktikplats

Förra veckan fick jag besked om att jag äntligen har fått praktikplats. Verksamhetsförlagd utbildning är en viktig del för att få in en fot på arbetsmarknaden för mig som student. Jag har pratat om det tidigare, man blir lite hemmablind och börjar oroa sig för hur det är ute i verkligheten.

Men nu har jag alltså fått en praktikplats. Eftersom min utbildning är så pass bred kan jag ofta tycka att det är svårt att veta vad man verkligen vill bli i slutänden. Det känns som om jag inte är klar med en kandidatexamen utan vill läsa vidare till masters. Så när jag sökte praktik gick jag efter vad jag känner för mest just nu. Och det blev som jag ville. Jag har fått bli en del av reservatsförvaltargruppen på naturvårdsenheten på Östergötlands länsstyrelsen. Så nu blir det ut att möta förvaltare av naturreservat och att se till dem och följa skötselplanerna. Det kommer visserligen vara sen höst, nästan vinter men när jag inte får följa med ut så ska jag sitta och föra över all information om naturreservat och annat till deras nya datasystem. Så det låter som om hösten kommer att vara fylld med saker som intresserar mig. Och en chans att se mig om i verkligheten.

Kanske lika bra då att jag önskar mig Sveriges Nationalparker av Claes Grundsten, en av våra bästa naturfotografer.

Jag hoppas på mer natur i höst, även om det kanske inte blommar då såklart…

Tidigare delar med information om Miljövetarprogrammet:
http://kirschbeeren.blogspot.com/2010/04/miljovetarprogrammet-del-3.html

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s