Tre gånger bär

Jag måste erkänna en sak, jag har aldrig varit mycket för bär, annat än att äta dem direkt från naturen när man råkar passera ett hallonsnår eller lite blåbärsris. Men denna sommar har jag verkligen rått bot på detta.

Först hittade vi hjortron som låg utspridda där på fjället och lyste som guld i solen. Visserligen inte min favorit i smak, men fina är de!
Sen råkade jag ramla i mattan av blåbär när pojkvännen fiskade.

Blåbärssäsongen i mina hemtrakter missade jag. Men tur då att man kan åka norrut och se att där finns de kvar! Det blev en hel del plockade bär, som jag för en gångs skull tog med hem.

Påsen blev full…

Dessa små söta och goda bär gjorde jag sylt på. Min första hemlagade sylt någonsin, måste jag bekänna. Men nu går det inte att stoppa mig! Den blev riktigt god till pannkaka.

Godare än köpesylt kan tilläggas!

Sist men inte minst så åkte vi vidare till västkusten. Instängda i hamnen av stormvindar på 19 m/s och ösregn så fastnade vi i björnbärssnåren, bokstavligt talat. Dessa ska också kokas till sylt.

Ja, vad ska man säga… Jag tror ni redan vet det, men jag anser att hemplockat och -lagat är bättre än köpt. Nyttigare, godare och mer miljövänligt också för den delen! Jag är bara tacksam för att det är så enkelt att bara gå ut i naturens skafferi och förse sig själv med läckerheterna.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s