Dagliga "handlingsval"

Jag var i Stockholm och i Danmark under sommaren och slogs av en sak. I Stockholm är man lite mer storstad och tar in mer ekologiska varor i butiker. I Danmark är man inte mer storstad men har flera ekologiska alternativ i alla fall. 

I Stockholm var jag på en medelstor Coop-butik på Söder (för övrigt MP:s hemstadsdel enligt Svenska Dagbladet) och hittade ekologiskt schampo jag tidigare bara hittat på web-shopar. Jag har lite emot att beställa hem saker över internet när jag inte vet om de fungerar. Men det kändes skönt att kunna köpa det i vanlig butik.

Och i Danmark var jag i en liten stad, Hilleröd (säg det på danska, jättekul!), på en lågprisbutik, typ Netto, och på schampo-hyllan fann jag… Eko-schampo! Visserligen har jag inga höga tankar om Netto, men mig veterligen har de knappt något ekologiskt i sitt sortiment.

I min egen stad Norrköping, och för den delen Linköping, så upplever jag att de tre innerstadsbutiker jag oftast handlar i inte tar in så mycket ekologiskt förutom det mest uppenbara. Bland detta menar jag typ matvaror som pasta och majs, inga dyra och exklusiva grejer. Jag vill gärna ha ekologiska val enkelt och i min närhet, för det ska inte behöva vara jobbigt att vara miljövänlig!

På samma ämne föresten, kommer ni ihåg när jag skrev om Ica och deras placering av ekologiska varor på en och samma hylla? Jag har ändrat mig lite, det känns faktiskt bättre nuförtiden när jag vet att jag kan gå en sektion och handla det jag vill av goda (men dyra) Saltå Kvarn och Renée Voltaire.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s