Miljöupptäckter i badrumsskåpet

Jag råkade titta lite närmare på min duschcremé Crabtree & Evelyn Naturals Botanical Shower mousse idag. Förutom att den heter Naturals har jag aldrig funderat mer över dess miljöpåverkan (många produkter lägger ju in ord som ”naturligt, snällt, grönt” med mera för att verka tilltalande). Något jag fick i födelsedagspresent som luktar gott liksom, inget jag har reflekterat över. Men jag håller ju trots allt på att successivt köpa mer miljömärkta produkter i alla delar av hushållet.

Så när jag läste mer på etiketten och den hävdar att: ”It is free of harsh detergents with all lathering agents derived from natural botanical sources” så börjar jag ju fundera mer på om den trots allt är miljövänlig. På Crabtree & Evelyn’s hemsida står det är denna produkt är fri från sodium lauryl sulfat, parabener, mineraloljor och syntetisk färg (för mer om ekologisk hudvård och annat som gör dig fin, läs gärna bland ekofins äldre inlägg. Hon har ju tyvärr tagit en paus). Vi använder så många konstgjorda och märkliga kemikalier att det är bra att det finns alternativ utan då vi omöjligt kan ha kartlagt alla möjliga och omöjliga effekter.

Nu säger jag inte att alla säkert har likadana överraskningar i badrumsskåpet, speciellt om man bryr sig så mycket om miljön som jag gör. Men är det inte så här det ska vara? Man köper varor för att man gillar doften, utseendet eller vad den nu påstår sig åtgärda och så är de ekologiska och miljövänliga helt av sig självt! En trevlig överraskning helt enkelt.

I min hylla står även Oliva by CCS som jag bloggade om för ett tag sen.

En reaktion på ”Miljöupptäckter i badrumsskåpet

  1. Vill bara påpeka att syntetiska saker inte nödvändigtvis är dåliga. Det kan vara exakt samma kemikalie, och därmed lika bra eller dålig, som något som finns naturligt. Det kan även vara så att det syntetiska sättet att framställa är mer miljövänligt. Dessutom finns det gift i naturen, vilket visar att det inte alltid är så att naturligt per automatik är bra. Jag är exempelvis skeptisk mot naturläkemedel som inte klarat samma tester som vanliga läkemedel.Sedan håller jag med om att saker som kan produceras av naturen med solkraft borde vara bättre, om det inte är väldigt svårt att extrahera sedan.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s