"Om man samlar alla på samma ställe"

Jag har diskuterat det här tidigare, men har funderat ytterligare på problematiken. I inlägget om Icas varuplacering efter en ombyggnation så funderade jag på för- och nackdelarna med att samla eko-varumärken på samma ställen i butiker.

Den gången handlade det om Ica och ekologisk mat men i detta inlägg avser jag att behandla Hennes och Maurits.

H&M har, som ni vet, en del eko-kläder i sitt sortiment. På deras shop online är det samlat under en kategori Organic Cotton men ute i butikerna kan det vara ganska svårt att hitta. Prislappen är grön och syns ganska bra på långt håll, men det har hänt mig flera gånger att man har sett fel på avstånd och förväxlat den med något annat grönt.

Härom dagen uppkom frågan igen när mamma hade köpt nya leggings. Ett typiskt plagg som inte håller i en evighet men gärna används, därför finns ett behov att att köpa nya då och då. Hon gick då till H&M och kom tillbaka med ett par svarta, ordinära leggings för cirka 50-70 kr. Varpå jag påpekar: ”du vet att de finns i eko-bomull va?”. Inte så lätt att hitta i affären, speciellt inte i H&M:s affärer som många gånger kan vara överfulla med kläder, lite huller om buller.

Frågan som då uppkommer igen, är det då bättre att man samlar alla eko-kläder på en och samma avdelning för att lättare nå ut till kunder? 

Det räcker inte med att bara sätta en grön prislapp på kläderna i fråga, det skapar ingen lätt överblick för kunden. Men å andra sidan, de kunder som inte bryr sig kanske då inte ens går till eko-avdelningen. Är plaggen ute i butiken med resten kanske man snarare kollar på utseendet utan att intressera sig för materialet. Vad tycker ni?

Senast jag handlade var det tre linnen ur H&M:s samarbete med WWF om att rädda haven. 
Men de köpte jag på nätet, för de var slut i butik.

2 reaktioner på ”"Om man samlar alla på samma ställe"

  1. Jag köpte en klänning från H&M där de skyltade i affären om att det var ekologisk bomull. Det var inte därför jag köpte den men jag blev ändå besviken på H&M när jag kom hem och upptäckte att det bara var 50% ekologisk bomull och de andra hälften va bara vanlig bomull. Jag tycker det är bara att H&M har kläder med ekologisk bomull men ska det va så ska det tycker jag.

  2. Jag vet, jag har själv sett det ibland. Synd att de inte märker ut det mer. Man undrar ju om det är så dyrt med eko-bomull att de inte kan behålla sina låga priser. Om så är fallet är det ju snarare fel att kunna tro att kläder är jättebilliga.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s