Miljövetarprogrammet del 3(1) – statistik på framtiden

Jag hade en liten miniserie om Miljövetarprogrammet och vad det innebär att gå här.Nu har det kommit lite sökstatistik för de senaste åren.

Det är som sagt en tvärvetenskaplig utbildning och tar sig an studenter med både natur- och samhällsvetenskaplig grund. Detta kan nog till en del förklara dess popularitet. 92 st är förstahandssökande till kursstart 2010. Andrahandssökande är 450 st och gör vårt program till det mest populära miljöprogrammet. Det låter kul, speciellt som jag kommer vara fadder på ett hörn i höst till de nya ettorna (för fadderiets blogg, klicka här).

Men annan statistik (vår förre programansvarig och eldsjäl är en förälskad statistiker) visar på att cirka 90 % har miljörelevanta jobb åtminstone ett år efter examen. Sen får man ju själv välja hur man vill förvalta sin examen och vad man vill inrikta sig på. Vilket jag tycker är charmen med denna lärorika utbildning!

Tidigare delar i min serie:
Miljövetarprogrammet del 1.
Miljövetarprogrammet del 2.
Miljövetarprogrammet del 2(1).
Miljövetarprogrammet del 3.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s