Att strunta i miljön?

Två av mina lärare på Miljövetarprogrammet, Per Gyberg och Karin Skill, är i full färd med att skriva en populärvetenskaplig bok. Ämnet för boken? Lathetsargument för att inte bry sig om miljön. Fast inte för att du ska kunna dra till med bättre argument utan bara som en sammanställning av de argument människor ofta använder i vardagen.
Vem har inte någon gång tänkt att: ”Äh, jag orkar inte i dag. Det spelar ju ändå inte så stor roll. Om ingen annan gör, varför ska jag?” Jag känner igen mig i alla fall, så stor miljövän som jag är. För egentligen, hur stor påverkan har jag på resten av världen. Jag är ju bara en liten 20-årig miljövetarstudent i Norrköping som skriver amatörmässiga blogginlägg på fritiden. Vad spelar det då för roll om jag någon gång köper vanliga körsbärstomater i stället för ekologiska eller om jag tar bilen till stan, fem kilometer bort?
Undanflykterna är många, för i grund och botten vill vi väl alla bara leva ett bekvämt liv, likadant som alla andra. Vi är så små i den stora världen. 
Boken ”Tio skäl att strunta i miljön” kommer till hösten i alla fall. För Linköpings Universitets länk till nyheten, klicka här.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s