Eko-festivaler i sommar

Sommaren är festivalernas tid och allt fler börjar nischa sig inom miljö och hållbar utveckling. Ett steg i rätt riktning för allas vår skull. Jag tänkte tipsa om både musik- och prylfestivaler i sommar.

Läser man hållbara livsstilsmagasinet Caminos senaste nummer så har de skickat med en liten guide till festivalsommaren 2010. Där har de själva märkt ut nusikfestivaler som har tänkte lite extra på miljön. Peace&Love har en uttalad miljöpolicy på sin hemsida och har utökat sina campingområden med sopsorterinsstationer och Roskildefestivalen har infört pantsystem av brukar så man kan finansiera sin biljett. De var väl också en av de första som började tänka på miljön, ur festivalsynpunkt. För även om det är bättre med upplevelser än med prylar så är festivaler ganska stora miljöbovar. Många artister flygs in, för vem har tid att ta tåget när man har ett fullspäckat spelningsschema? En annan festival är Mossagårdsfestivalen. Det är både en eko-butik och en eko-festival och i år spelar artister som Tingsek och Timbuktu.Dit skulle jag gärna vilja åka.

Men festivaler behöver inte bara vara musikfestivaler. I år firar Kraft&Kultur 10 årsjubileum med en eko-festival i Kungsträdgården, Stockholm Green Festival 15-16 juli. Där ställer företag ut stånd med sina produkter eller om man vill marknadsföra sig eller musik och modevisningar. Allt i miljöns tecken. Också något jag gärna vill göra!

Och i september är det dags för en eko-mässa. Stockholm är tydligen miljöhuvudstad 2010 (har det framgått så tydligt i medierna?) och firar detta genom att anordna en mässa, ECO NOW,  på Södermalm den 2-4 september.

Men vill du gå på en grön festival så förutsätter ju det att du själv tar ditt miljöansvar och reser dit på ett bra sätt, tåg eller buss till exempel. Eller varför inte göra det till en cykelsemester?

3 reaktioner på ”Eko-festivaler i sommar

  1. Jag hade ingen aning om ECO NOW mässan, det verkar som något värt att besöka!Precis som du skriver så har ju media knappt skrivit om att Stockholm är miljöhuvudstad i Europa.. Jag ska läsa på lite om hur nomineringsprocessen går till för det är märkligt att står ett kolkraftverk mitt i "miljöhuvudstaden".

  2. Stefan: jag tog bara ett urval ;)Emilia: mm, det finns lite att ta reda på… Men det handlar väl mer om viljan att göra något åt saken. Och där är ju ändå Stockholm stad ganska bra, på sitt sätt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s