3 reaktioner på ”Mean Or Green

  1. Det där var det sämsta jag någonsin sett. Skulle inte förvåna mig om en fråga var:Do you support nuclear power?1. No, I believe in a sustainable future.2. Yes, I want my children to die in cancer.Syftet med "testet" verkar vara att förvränga folks åsikter så att de tror att de stöder FoE, ungefär som ifall ett främlingsfientligt parti skulle ha ett test med frågor som:Ska vi minska på invandringen?* Ja, vi måste föra en ansvarsfull politik* Nej, min högsta dröm är att bli nerslagen av invandrare medan de våldtar mina döttrar."Grattis! Du är 100% sympatisör. Fyll i dina kontaktuppgifter här för att gå med i partiet."

  2. Äh, det var ju bara roligt. Samma sak med tidningarnas web-tester om vilket parti man tillhör. Inget att hetsa upp sig över eller tro stämmer precis :p

  3. Problemet är inte att testet inte ger 100% perfekt resultat, för det håller jag med dig att alla webbtest har svårt att leva upp till. Problemet är att läsaren kommer till testet inställd på att svara på frågor, och inte är beredd på att bli matad med propagandatexter som måste granskas kritiskt.Visst verkar testet inte vara allvarligt menat, men det hindrar inte folk från att bli lurade av det (ja, folk är dummare än man tror). Testet presenterar en svartvit bild av miljöfrågorna och förstärker fördomar såsom att storföretag och deras VD:ar (och alla som inte engagerar sig i miljörörelsen) är onda och giriga.Menmen, jag ska sluta överreagera nu :p

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s