Att tävla för miljön

Jag deltar i en hållbarhetstävling i år. Sustainergies Cup heter den, jag tror nog att det är en sammanslagning av sustainable och synergies. Den instiftades av några studenter från Stockholm för att främja hållbarhetsfrågor och visa att det finns en framtid med dessa frågor.

Hållbarhetsfrågan blir bara viktigare för samhället och det visar även tävlingsfrågan på. Pernod Ricard (spritföretaget som köpte lite svenska spritmärken för ett tag sen, eller hur det nu var) ska ordna en hållbarhetsdag för sina anställda och vill att tävlingsbidraget ska vara några sidors tips på hur man ska göra detta till en framgångsrik dag.

Så vad man ska göra för att tipsa om en hållbarhetsdag för de anställda på Pernod Ricard? Hm, jag funderar fortfarande men bidraget ska inte in förrän i juni, lite tid kvar alltså… Men för att förbereda mig har jag lånat böcker om spritdestillering och hållbarhet inom entreprenörskap. Något ska jag nog knåpa ihop!

En reaktion på ”Att tävla för miljön

  1. Pernod Ricard var företaget som köpte Vin & sprit AB av staten. V&S inkluderar Absolut Vodka, Blossa, O P Andersson och Explorer vodka, bland andra.Stort lycka till. Jag gissar att det bör finnas möjlighet till energieffektivisering och/eller användning av biprodukter från processerna när det gäller destillering.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s