FSC tar åt sig av kritiken

Angående Naturskyddsföreningens rapport och mitt blogginlägg, som fick kritiska kommentarer (Hansson 2010-05-17: ”Nej, du kan vara lugn. Så illa är det inte. SNF har ingen koll, i sedvanlig ordning.”), så kom ett svar från FSC:

Aktuell kritik mot FSC-systemet gör gällande att det förekommer upprepade, allvarliga brott mot FSC:s svenska skogsbruksstandard. Svenska FSC ser allvarligt på kritiken. Arbetet med uppföljning har intensifierats. Likaså dialogen med miljörörelse, certifieringsföretag och certifierade markägare.

http://www.fsc-sverige.org/press/nyheter/25-senaste/129-fsc-och-miljohaensynen-i-svenskt-skogsbruk 2010-05-18

De ser allvarligt på saken som, förutom såklart ett uttryck för ett väl spelat mediespel, förhoppningsvis leder till förbättringar inom certifieringen och skydd av svensk skog. Dock vill jag fortfarande ha svar på vad Hansson menar med att SNF har fel som vanligt. Som tillitsfull medlem i nämnda förening vill jag ju såklart veta vad deras belackare säger. Hittills har jag inte kunnat upptäcka någon kritik, men jag kanske inte letar på rätt ställen.

En reaktion på ”FSC tar åt sig av kritiken

  1. Hej!Vill gärna berömma dig med arbetet på din blogg som innehåller mycket intressant läsning!Hoppas att FSC verkligen åtgärdar detta bedrägeri,mådde illa av att höra denna nyhet i förra månaden.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s