Antropogen påverkan

Det är så skönt att komma till universitetsmiljön och slippa ta tag i debatten kring klimatförändringarna. Att möta föreläsare som hellre diskuterar hur man ska anpassa sig till framtiden och klimatsårbarhet än att föra meningslösa diskussioner om det verkligen är antropogen påverkan som ligger bakom växthuseffekten.

En reaktion på ”Antropogen påverkan

  1. Under förutsättning att människan orsakar den globala uppvärmningen orsakas av människan, kan den då stoppas? Om den inte kan stoppas, utan på sin höjd bromsas och minimeras, så tycker jag frågan "varför värms jorden upp" är fullständigt irrelevant. Om den värms upp och vi inte kan stoppa det, så bör vi satsa mängder av tankearbete och sedan praktiskt arbete på att minimera effekterna. Vad gäller fossila bränslen så bör de självklart fasas ut för att de kommer ta slut ändå, vare sig de bidrar till global uppvärmning eller inte.Föredrag om hur vi ska minimera effekterna av uppvärmningen, alternativt var jag kan arbeta för att ersätta fossila bränslen, skulle jag gärna lyssna på föredrag om.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s