Sverige, och skogen, var inte lika bra som jag trodde

Naturskyddsföreningens Mikael Karlsson och Malin Sahlin på SvD Brännpunkt idag: Skogen skövlas utan ansvar

Jag visste faktiskt inte att det var så illa, Sverige har väl alltid betraktats som en bra skogsnation? Visst har jag hört att anslagen till skyddandet av skog (och annan natur) har minskat och att FSC-märkningen inte alltid följs. Jag har också varit medveten om att vi har haft utrymme för initiativ som Ett Klick För skogen. Men inte var jag medveten om att skogsbruket inte är som det ska. Att skyddsvärd skog skövlas.

Därför vill jag gärna framhäva Naturskyddsföreningen som ett utmärkt exempel på ögonöppnare för folk. Vi behöver någon som lyfter fram problemen så att det inte pågår utan att medvetenheten finns. Fungerar inte ett certifieringssystem eller om mer resurser krävs behövs det någon som säger det.

Själv gillar jag naturen och vill gärna att den ska finnas kvar. Dock inte som förstenad kvarleva utan att aktivitet pågår. Det får gärna ske nyttjande på hållbar nivå. Att göra hela Sverige till ett reservat skulle inte fungera i längden. Men att överlåta naturen i händerna på folk som vill vinstmaximera, nja där går min gräns.

3 reaktioner på ”Sverige, och skogen, var inte lika bra som jag trodde

  1. Jaså, vad grundar du det på, Hansson? Jag har inte hört att SNF skulle ha haft fel i sina granskningar någon gång.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s