En häst, mitt i stan!

Man behöver inte köra med onödiga motorgräsklippare bara för att gräsmattan är stor. ”Hemma på min gata i stan” (alltså den stora gräsplanen utanför mitt hus) används häst. Minimalt med buller och antagligen miljövänligare. Dock vet jag ju inte om hästen äter ekologiskt foder och hur de skjutsade in hästen till stan men jag skulle nog ändå hävda att detta är bättre ur miljösynpunkt.

Vi slipper lokala utsläpp; motorgräsklippare är ju ofta utan avgasförbränning eller rening dessutom går de flesta på bensin, det minskar bullernivån som ändå är ganska hög inne i stan, det är trevligare och miljövänligare. Enligt vad jag kunde se så var gräsklipparen i fråga en ganska vanlig modell a la handjagare, alltså ett hjul som snurrar, fast gånger sex stycken på rad och omlott. Kul grej att använda en helt vanlig havremoppe ;)

3 reaktioner på ”En häst, mitt i stan!

  1. minns min barndoms åkare som kom och levererade byggmaterial till villabygget på 60-talet, med häst och vagn, hästen betade på kvällarna i en hage granne med koloniträdgårdarna

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s