En utställning om luft

Så förutom allt det jag skrev om i förra inlägget smet jag även in på Fenomenmagasinet för att gå på utställningen Air – ett luftrum. Det var Teknikens hus i Luleå som stod bakom denna interaktiva utställning som handlade om luftkraft (som vind, tryckförhållanden med mera). Mest passade den väl barn i åldern 5-15 år men jag tyckte det var lite kul att gå omkring ett tag.

Bland annat så var den väldigt pedagogisk med saker man kan röra, pyssla med, leka med och känna på. En liten cykel som fungerade precis som svävarna man använder på is exempelvis, alltså man svävar på en ”kudde av luft”, ett munstycke och två bollar som visade lufttryck, den sedvanliga bollen som svävar på plats inne i en uppåtström av vind och ett par olika utformningar av vindsnurror likt vindkraftverk.

Det mest intressanta tyckte jag var en liten snurra som mätte effekten när den snurrade. En liten sån att sätta på balkongen kanske? ;) Min vision är ju att alla villor borde ha en liten vindsnurra och solceller på taket. Men hade jag haft med mig ett syskonbarn eller haft yngre syskon hade nog denna sortens utställning gett mer. Utställningen finns kvar hela sommaren så befinner du dig i Linköpingstrakten på sommarlov rekommenderar jag ett besök där! Glöm heller inte reptilutställningen på övervåningen på Fenomenmagasinet.

De har även ett fint saltvattensakvarium på nedervåningen, det brukar jag alltid försöka få mig en titt på. Det är så fint att man blir avundsjuk.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s