Gamla tankespår byts långsamt ut

Det är lätt att fastna i gamla spår och alldeles nyss höll jag på att göra just det. I spåren av 100 sätt att rädda maten och rapporter om att maten vi äter och forslar hem står för 30 % av vår totala klimatpåverkan, så gick väl tankarna inte riktigt som de skulle.

Lunchdags, hungrig efter att ha suttit och pluggat hela förmiddagen, så jag öppnar kylskåpet: tomt på lunchmat, frysen innehåller inte några färdiga rätter att värmas. Första tanken som slår mig: ”äh, jag går till Ica och köper någon fördigmat” och jag är nästan påväg dit då jag, som tur är, tänker ett varv till. Trots allt lever jag på en studentekonomis villkor, trots allt är det dåligt att inte kunna hitta på någon enda mat man kan sätta i sig till lunch. Så jag rör ihop en omelett! Det är ju faktiskt det enklaste som finns. Ett, vid första anblick, tomt kylskåp och en frys utan mat blir snabbt ett paradis för omelettlagande. Tre ägg, salt och vatten blir stommen, en skalad potatis och morot steks lite snabbt och blandas upp med lite kalkon, frusen spenat och oregano för smakens skull. Det blev jättegott! En liten minnespåminnelse till mig själv är väl att jag verkligen borde plantera lite oregano som jag kan plocka av.

En tacksamhetens tanke skänks också till att ha en frys igen som man kan botanisera i. Frysen som konserveringshjälpmedel är helt oslagbart.

Så innan du faller för frestelsen att göra det, till synes, enklaste, tänk ett varv till så hittar du nog en bättre lösning på problemet.

3 reaktioner på ”Gamla tankespår byts långsamt ut

  1. Själv har jag ett lager snabbnudlar till sådana tillfällen :p Jag har även olivolja och te i skafferiet, men det blir nog ingen bra maträtt av det…

  2. Poängen men snabbnudlar är inte att det är gott (även om det är det), utan att det är snabbt :p Dessutom måste det ju vara jättemiljövänligt eftersom priset på 1kr/paket inte räcker till särskilt mycket fossilt bränsle att förbränna :pJag har ett frysfack men det är fyllt av frost och en påse ärtor som inte är mina.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s