Kläders negativa påverkan på miljön

Hur förklarar man för någon som, helt uppriktigt och ärligt, inte inser hur kläder och shopping faktiskt påverkar miljön negativt?

Jag blev lite ställd faktiskt när jag fick frågan från min frisör. För det handlar inte om dumhet utan bara ren och skär okunskap.

http://kirschbeeren.blogspot.com/2009/12/klader-och-eko.html

4 reaktioner på ”Kläders negativa påverkan på miljön

  1. Säg till din frisör att han/hon ska titta pá miljöhjältarna pá svt (ett barnprogram som inte borde klassas som barnprogram). Där kommer han/hon lära sig massor pá ett mycket enkelt sätt!

  2. För den som i alla fall VILL förstå, så kan det funka att fråga dem fram till insikt. Typ "ja, men vad köpte du sist? En snygg blus, OK. Var tror du den gjordes? Kina, OK. Hur mycket koldioxid tror du att den släppte ut i transport? Vet inte, nähä. Hm… jag skulle tro 200g. Men vad tror du att det krävdes för att göra tyget? Typ värme eller el? Ja, jo, men i Kina är den mesta elen kol-el…" Ja, du fattar. Till slut kan man fundera på odlingsmetoden och så. Och hur mycket värme HM-butiken gör av med. Och så. Kanske väcker lite tankar.Om hon inte vill veta, så har jag inget riktigt bra tips. Kanske typ; nä, men vet du, om du skulle vilja försöka förstå problemen, så tror jag att du ska gå och se "Underkastelsen". Då kan hon själv få välja när hon vill lyssna, och du slipper lägga energi på någon som inte vill.Kämpa på!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s