Carlgren till LiU

Sveriges miljöminister Andreas Carlgren ska komma till Linköpings Universitet nästa vecka och prata om ”Efter Köpenhamn – det fortsatta klimatarbetet”. 

Som ni vet är Carlgren centerpartist och tillträdde som miljöminister efter riksdagsvalet 2006. Innan dess hade han bland annat varit Förbundsordförande i Centerns ungdomsförbund och före valet jobbade han som Generaldirektör för Integrationsverket. Den miljörelevans han tidigare haft i sitt arbetsliv, så vitt jag kan utläsa, är då han var ”anställd på utbildningsföretaget M-gruppen, där en av huvuduppgifterna var miljöutvecklingsprogram för näringslivet, bland annat med miljörevisioner.” (från regeringens hemsida).

Det finns mycket annat att säga om vår miljöminister. Senast han utsattes för kritik för alliansens naturvårdspolitik var ju i veckan när Naturskyddsföreningen publicerade sin granskning av de fyra senaste årens anslag till naturvård. Han var ju även i blåsväder för det kontroversiella beslutet om vargjakt i vintras. Mycket har hänt på miljöpolitiksområdet sedan alliansen tog över, både bra och sämre saker. Man kan också ha mycket åsikter om politik, vilket jag försöker hålla borta från min blogg i vanliga fall.

Efter detta möte har jag ju träffat båda sidor inför valet 2010, Maria Wetterstrand i vintras och nu Carlgren. Jag tycker det ska bli intressant att jämföra vad de säger. Och för en gångs skull slippa läsa mig till det i media.

Men nu ska det bli frågestund om just klimatarbetet efter Köpenhamn och COP15. Så jag tänkte be er om hjälp. Vad skulle ni vilja ställa för frågor till Andreas Carlgren? Kom gärna med förslag här i kommentarsfältet så får vi se om jag tar upp några av dem när jag träffar honom.

Foto: Pawel Flato http://www.sweden.gov.se/sb/d/9018

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s