Svar från Icas chef angående varuplacering

Efter att ha bloggat om Ica och deras placering av produkter i inlägget Hur tänkte Ica nu? så ringde Ica Signalens chef Peter Edgar till mig för att förklara läget lite.

Det han sa handlade mycket om att de har externa leverantörer som dessutom har egen hyllhjälp (typ sorterar hyllorna med de egna produkterna, precis som vid brödhyllorna). De hade först tänkt att blanda eko-produkterna med de andra varorna men sedan blev det logistikproblem, de fick en hylla över och lite så där. Vad Peter sa så var det i dagsläget ett bra sätt att visa upp varorna på, när de stod bredvid varandra, sorterat efter varumärke. Det lockade förhoppningsvis mer kunder att köpa eko. Jämförde man dessutom priser med de konventionella produkterna blev det ju tyvärr ofta en stor prisskillnad i alla fall. Men som framhöll det så var ju en del av varorna kanske att klassas som lite mer exklusiva. Sammanfattningsvis så tyckte han att det både var positivt och negativt i nuläget.

Jag tyckte det var trevligt och bra att han faktiskt tog sig tid att ringa mig för att förklara hur det låg till. Och sedan jag skrev förra inlägget har jag nog omvärderat mina tankar lite. De kommentarer som också kom, kanske främst från Emma, tyckte ju att det var bra när de lite dyrare ekologiska varorna stod för sig. Då blir det en slags ”finmatshylla” som man kanske kan unna sig att gå till.

Dessutom gick jag till en helt ny affär, för mig, igår. Nämligen Coop Konsum Saluhallen. Jag gick vilse, hittade inte eko-alternativen och kom inte hem med det bröd som jag egentligen skulle ha köpt. Då kände jag att jag gärna hade haft de ekologiska produkterna på en och samma hylla. Fast bäst hade väl varit om eko-varorna hade dominerat i affärerna. Då hade man inte behövt tänka och vara så himla medveten hela tiden (en slags eko-tröttma på gång kanske?).

2 reaktioner på ”Svar från Icas chef angående varuplacering

  1. men vad roligt att han ringde! engagemang :) roligt när det man skriver får betydelse. roligt för mig att bli omnämnd också *mallig*

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s