Naturskyddsföreningens vitbok och kritik av naturvårdspolitik

Jag tänkte så här efter påskledigheten försöka mig på lite politik och kritik. Men jag gör det inte själv utan nöjer mig med att länka till Naturskyddsföreningens artikel i DN i dag, deras vitbok, där de kritiserar regeringens naturvårdspolitik.

De har punktat upp det i fem huvudpunkter:
– Skogspolitik
– Skyddandet av värdefulla naturmiljöer
– Strandskyddet
– Rovdjursskyddet
– Biologisk mångfald genom jordbruk utan gifter

En egen personlig kommentar är väl detta. Att minska anslagen, luckra upp exempelvis strandskyddet och skjuta av rovdjur är inte vad jag tycker bevis för en stark naturpolitik. Detta är också det som jag kan tycka mig minnas att jag har hört i media de senaste fyra åren. Något positivt för miljön från regeringshåll? Nej, det har varit ont om det. Inte ens det överhängande hotet om växthuseffekten med domedagsprofetior har fått någon ljusare framtoning. Men regeringsalternativ vill jag inte spekulera om, det kan vi ta någon annan dag.

Fast så länge kan man ju klicka för skogen, en gång om dagen, på Ett Klick för Skogen. Ett privat alternativ där du som enskild person kan göra ett avtryck.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s