Efter Earth Hour

Så då har man klarat av en Earth Hour till. Denna var nog lite roligare och innehöll definitivt mer resonemang angående nyttan av att släcka ner i en timme, än förra.

Förra året så rapporterade DN att vi i Sverige sparade tillräckligt med energi för att försörja tio villor under ett år, den timme vi släckte ned. Så nu skulle man kunna föra ett resonemang om det är värt det eller inte. Visserligen tycker jag att det är häftigt att man kan spara så pass mycket, trots allt, på att släcka i en kort timme. Om alla tänkte på att släcka lamporna lite oftare skulle man spara mycket energi. Problemet är ju att vi har ganska bra tillgång på energi, både vattenkraft och kärnkraft, men det borde inte rättfärdiga att man slösar på energin.

Jag tycker i alla fall att det är en bra manifestation, för det får upp ögonen på folk som kanske inte bryr sig så mycket eller är medvetna om problemet. Det är också ett pedagogiskt sätt att visa stora, kända landmärken och byggnader i före och efter-bilder. Vi är nog inte medvetna om att vårt levnadssätt inbegriper en mängd belysning.

Har ni inte alla sett nattkartorna över jordklotet där man ser hur mycket det lyser?

2 reaktioner på ”Efter Earth Hour

  1. Jag gillar manifestationen. Men känner mig lite dum när jag går runt och tänder stearinljus istf lågenergi och LED-lampor. Räknar man påverkan på klimatet så är det en tveksam övning. Men manifestationen får ju folk att prata. Och det är det värt!

  2. I lördags när jag åkte till Linköping såg jag att dom hade monterat upp en ny upplyst skylt. Dom gjorde reklam för earth hour. Dubbla budskap BLÄ! Här hemma hade vi i alla fall släckt nästan hela kvällen. Det var även släckt hos många av våra grannar, fler än förra året och det är ju positivt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s