Miljövetarprogrammet del 1.

Jag som driver denna blogg studerar ju som sagt till Miljövetare så jag tänkte att det skulle vara passande om jag berättade lite om min utbildning. När jag gick på gymnasiet gick jag samhällsvetenskapligt program med inriktning språk. Så när jag insåg att jag ville läsa miljö på universitetsnivå fick jag höra om en tvärvetenskaplig utbildning på Linköpings Universitet.

Så nu studerar jag på Linköpings Universitet, Campus Norrköping, vid Miljövetarprogrammet. Det är en kandidatexamen om 180 hp, sex terminer. Som sagt är det en tvärvetenskaplig utbildning med intag både för samhällsvetare och naturvetare. Sedan läser vi både kemi, statistik, om samhällsfrågor och genetik. Miljö är ju trots allt ett ämne som går in i varje område, det finns överallt och man kan jobba med miljö på många olika sätt.

Fler delar följer!

Bild: Miljövetarprogrammets anslagstavla

En reaktion på ”Miljövetarprogrammet del 1.

  1. Anslagstavlan ser ut att ha kommit direkt från förskolan dock. :PVad kommer ni att jobba som sen när ni är klara? Finns det möjlighet till att avancera efter utbildningen (gå vidare på masternivå, forskning, osv…)?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s