Nyttiga ägg

Nu är det bekräftat, det jag länge har trott och hävdat. Ekologisk mat är nyttigare, i alla fall ekologiska ägg. Livsmedelsverket har nu mätt näringsinnehållet i ägg och jämfört ekologiska med konventionella. Det de kom fram till var att fodret som hönorna äter är avgörande för näringsinnehållet, ekologiska är något bättre alltså. Livsmedelsverket har sammanställt detta i livsmedelsdatabasen, här.4 reaktioner på ”Nyttiga ägg

  1. Det jag läst om det i tidningen var att hönsen fick foder med fisk som innehåller jod. Då är frågan: är det bäst att vi ger fisk till hönsen så att äggen kan bli nyttigare, eller är det bättre att vi äter fisken själva direkt?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s