Nyttiga ägg

Nu är det bekräftat, det jag länge har trott och hävdat. Ekologisk mat är nyttigare, i alla fall ekologiska ägg. Livsmedelsverket har nu mätt näringsinnehållet i ägg och jämfört ekologiska med konventionella. Det de kom fram till var att fodret som hönorna äter är avgörande för näringsinnehållet, ekologiska är något bättre alltså. Livsmedelsverket har sammanställt detta i livsmedelsdatabasen, här.4 reaktioner på ”Nyttiga ägg

  1. Det jag läst om det i tidningen var att hönsen fick foder med fisk som innehåller jod. Då är frågan: är det bäst att vi ger fisk till hönsen så att äggen kan bli nyttigare, eller är det bättre att vi äter fisken själva direkt?

  2. Ekologiska ägg innehåller mer miljögifter än konventionella ägg då fodret samt miljön som hönorna rör sig i skiljer sig.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s