Nya eko-hudvårdsprodukter

Jag har en liten tanke om att jag ska gradvis byta ut alla mina ”skönhetsprodukter” till miljö- och kroppsvänligare alternativ. Så efter en, hudmässigt, torr vinter tog jag slut på min hudkräm och kunde investera i en ny. Valet föll på Apoteket där de har en hudvårdsserie som heter Oliva by CCS, eko. Produkterna i serien är märkta med två olika märkningar för att garantera att den är ekologisk, Ekologiskt certifierade och Lätt nedbrytbart, dessutom är alla produkterna fria från parabener.

Jag har nu prövat ansiktskrämen, ansiktsvatten och hudkrämen och kan säga att de är till största belåtenhet. Jag känner mig mjukare, fräschare och så luktar de gott! En nackdel är tyvärr att de är ganska dyra, men det är väl precis som med ekologisk mat?! Goda vanor kostar lite mer ;)

När det gäller skönhetsprodukter och hudvård så är Ecocert den största certifieringen i Europa. Så vill ni gå över till mer miljövänligt i badrumsskåpet vet ni vad ni ska leta efter!

Och om ni vill veta mer kan jag rekommendera Ekofins blogg. Där hittar jag alltid bra inspiration till ekologiska produkter!

En reaktion på ”Nya eko-hudvårdsprodukter

  1. Jag har också provat Oliva och tycker att produkterna är ganska bra. Har ganska känslig hy som kan reagera på det mest oväntade men detta funkade.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s