Hur många bryr sig om klimatförändringarna?

Den här hittade jag på Bondjäntans blogg, när jag nu läser i kapp lite efter ledigheten. Jag tillhör alltså de 16 % som är engagerade i klimatfrågan medan 25 % inte alls tycker att det är vårt ansvar att göra något åt saken. Med det överflöd som finns i dag, av böcker om att bli klimatsmart, mediaintresse och så vidare, kan jag fortfarande tycka att det är märkligt att inte fler bryr sig. Men man kanske också bör säga att det inte bara handlar om en hysterisk klimaträdsla utan om hållbar utveckling, resuranvändning och påverkan på jorden.

Jag skulle nog hävda att jag är mer miljövänlig och lever hållbart än klimatsmart, men det betyder inte att jag struntar i klimatpåverkande aktiviteter. Dock är jag övertygad om att klimatet förändras, både på naturlig väg med istidscykler och solens aktivitet, men även på grund av vad vi människor gör med atmosfärens kemiska sammansättning.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s