Wetterstrand miljömäktigast 2010

Tidningen Miljöaktuellt har för andra året i rad utnämnt Sveriges miljömäktigaste. År 2010 blev det Maria Wetterstrand, språkrör för Miljöpartiet. Jag vill bara passa på att säga grattis!

Motiveringen löd: för att hon ”är trovärdig, kunnig, engagerad, rak och saklig. Hon är en lysande stjärna som tar Miljöpartiet till nya höjder genom att hon för in nya idéer och tankeströmningar.”

Roligast var i alla fall när hon till Studio Ett i P1 kommenterade nomineringen, innan hon visste att det var hon som vann. Jag småskrattade för mig själv där jag gick på jobbet, men nu kommer jag inte åt klippet tyvärr. Det var något om att om hon skulle vinna över vår miljöminister Andreas Carlgren skulle det vara en näsknäpp till den miljöpolitik vi haft sedan 2006.

Man behöver inte vara Miljöpartist för att kunna inse att hon är en vältalande och inspirerande person som brinner för miljöfrågorna. Det märkte jag inte minst när jag lyssnade till henne i höstas.

Foto: Linda Nurmi
Föreläsning på Campus Norrköping, hösten 2009

En reaktion på ”Wetterstrand miljömäktigast 2010

  1. Hon är säkert väldigt mäktig i resten av Sverige, men jag har inget förtroende för henne sedan jag var på en kärnkraftsdebatt som hon medverkade i. Hon hade visserligen helt okej argument, men svarade aldrig på de frågor som de andra debattörerna ställde henne. I stil med att de kommenterade att säkerheten inte var ett problem (på ett övertygande sätt) och hennes svar var i stil med "jo men det kan gå snett ändå!". Som om hon inte hade lyssnat på vad de sa för någonting, eftersom det var det de just kommenterat att det inte skulle göra. Sedan hade hon låg pondus i jämförelse med de andra debattörerna som inte var politiker utan experter. Kanske orättvist för henne, men man brukar som politiker vara betydligt bättre talare. Hon var dock inte övertygande alls utan gjorde mig mer irriterad genom att hon inte lyssnade på de andras argument och gav tillfredställande svar, vilket jag uppfattade att de gjorde på hennes frågor.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s