Miljöutbildande pussel från Gro

För en tid sedan var jag inne på Hippihäxans finfina miljöblogg och tävlade. För några dagar sen kom priset, ett miljöutbildande ekologiskt pussel från Gro.

Nu är ju inte jag direkt i målgruppen (+3 år) så jag tänkte spara det till i juni när ett visst charmtroll fyller år (skvallra inte!). Jag tycker dock, genom att ha tittat på det i alla fall, lägga det får vi väl göra tillsammans senare, att det verkar vara ett alldeles utomordentligt fint pussel och riktigt pedagogiskt. Man pusslar över en bild med en dålig värld (bilar som släpper ut avgaser, fabriker och andra ledsamma saker) med glada bilder och gör En Bättre Värld helt enkelt. En Bättre Världs pussel kommer i tre varianter och jag fick stad&trafik.

På baksidan av pusselbitarna finns det små rim, som exempelvis ”Att spara på elen är lätt som en plätt. Är vi inte i vårt hus, släcker vi vårt ljus!”. Förutom att man försiktigt introducerar barnet i miljöämnet så är pusslet tillverkat av FSC-certifierad kartong. Bara bra miljö alltså. Förhoppningsvis så blir ju även barnet intresserat och medvetet om miljön i framtiden (precis som mina föräldrar lyckades med mig ;) ).

Tack till Hippihäxan för vinsten!

3 reaktioner på ”Miljöutbildande pussel från Gro

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s