Om disktrasor, detta oumbärliga föremål i köket

Min mamma fick en disktrasa i födelsedagspresent nyss. Jaha, tänker ni. En disktrasa är ju inte så himla kul att få. Men mamma blev jätteglad, och anledningarna till detta var att den både var snygg och Svanen-märkt. Så tänk vad små miljövänliga gåvor i vardagen kan vara bra.

För om sanningen ska fram kan det ju kännas ganska onödigt att köpa en dyr disktrasa till sig själv när de billiga på Ica minsann fungerar utmärkt. Då känns det bra att få den i present i stället. Å andra sidan blir nog den totala kostnaden på disktrasekontot (och miljökontot) något mindre om du satsar på en miljövänlig, som denna. Något som är bra är att man kan tvätta och desinficera dessa disktrasor och på så sätt slippa att byta och köpa nya så ofta. När den till sist, efter lång tjänstgöring i köket, är utsliten går den alldeles utmärkt att kompostera. Man bör verkligen hushålla med jordens resurser och ge tillbaka det man en gång tagit för att få ett bra kretsloppstänkande.

En reaktion på ”Om disktrasor, detta oumbärliga föremål i köket

  1. Påminner mig om disktrasorna i linne på Hemslöjden :) De ska jag köpa nästa gång jag har råd! Annars är jag förskräckligt nöjd med min såndära "gammaldags" diskborste i trä som jag köpte där sist. Underbart med handarbete, inte sant! Kramkram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s