Kläder och eko

Nu på sista tiden har jag börjat fundera över kläder och miljö. I vanliga fall handlar jag mest på Indiska, H&M, Gina Tricot, Åhléns och de andra ”lågpris”-affärerna. Och jag har tidigare klagat på att det är svårt att hitta ekologiska basplagg som linnen, leggings och annat.

När jag inte hade något bättre för mig började jag surfa omkring och leta ekologiska kläder på internet. Det finns en hel del webshopar med hållbart ”mode”. Jag blev faktiskt ganska sugen på en del plagg. Men å andra sidan så är det mesta väldigt mycket dyrare. Man får ju betala för de förbättrade förhållandena, antar jag. Dock så har jag märkt några genomgående trender. Det är oftast så kallade signaturplagg som är miljömärkta, inte gamla vanliga linnen, enkla raka koftor och leggings. I Sverige har vi ju till exempel Ekovaruhuset som har designerplagg, men det är ju inget för den vanliga konsumenten med studentekonomi.

Dock hittade jag under hösten en fin t-shirt från H&M i ekologisk bomull. Sånt vill man hitta mer av! :)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s