Nedstämd men upplyft?!

Efter en sista dag av klimatkonferens med kontinuerliga nyhetsuppdateringar på hur dåligt mötet har gått så är jag bara trött och besviken. Även om jag inte hade jättehöga förväntningar från början så blir man ändå nedstämd av att få bekräftelse på att världens ledare inte har insett allvaret. Jag kanske ska ta tag i min karriär som blivande politiker för att röra om lite i miljögrytan. Jag vill inte ens tänka på att läsa en klimatskeptiker-blogg idag.

Dock blir man upplyft av att lyssna på Musikhjälpen, de har strax nått 4 miljoner insamlade kronor till kampen mot malaria. Tänk att man kan få folk att mobilisera sig för en sak som knappt berör oss svenskar i vårt vardagliga liv. Det tycker jag är häftigt!

En reaktion på ”Nedstämd men upplyft?!

  1. Köpenhamnsfiaskot stämmer till eftertanke, som det brukar heta. För undertecknad som upplevt många besvikelser vad det gäller politikers möjlighet att kunna påverka stora och komplicerade frågor med politiska medel (läs kärnkraft, försurning, befolkningskris, hunger etc. etc.) infinner sig en känsla av misstänksamhet. Är detta egentligen frågor som politiker kan besluta om?Minns hur det fungerade med klorblekt papper för tjugo år sedan: det var konsumenterna som tvingade fram en förändring. Samma sak med ozonhålen, var det inte den nya tekniken som visade vägen och gjorde det möjligt att relativt lätt ersätta de farliga freonerna? Och kärnkraften – det som var jordens ödesfråga för oss som var unga runt 80, den har kanske inte lösts, men dock fått andra dimensioner nu 30 år senare. (Som vanligt är jag inte helt uppdaterad på dessa frågor, rätta mej gärna;)Vad jag menar är att vår framtid inte står och faller med käbblande politiker, som alltid har agendor som är 3-4 år. Kanske de viktigaste och avgörande besluten framöver inte fattas i USA:s kongress, utan i bilhallar i Detroit. Eller bland sockerodlarna på Madagaskar, läs söndagens DN. Eller för den delen vid ICA:s grönsaksdisk hemma.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s