Snart slut på Cop-15

Nu är det dags för de sista skälvande timmarna för klimatkonferensen i Köpenhamn. Jag kanske borde ha kommenterat mer av det som har hänt där nere, som den sanna miljövetaren jag är. Men sanning å säga tycker jag inte att det varit värt det. För någon som bara har tillgång till andrahandsinformation i form av media och andra intresserade personer på plats så kände jag det som om det vore bättre att köra en sammanfattade kommentar i efterhand. Däremot hoppas jag på att Ingrid, min kompis som har varit nere i Köpenhamn, kan gästblogga här inom en snar framtid.

Dock kan jag väl säga så här, det är under de sista dagarna/sista kvällen det brukar komma fram något produktivt. Jämför bara med Kyoto, då satt delegaterna uppe hela natten för att tillslut komma fram till ett avtal.

Om du ändå vill läsa om vad som händer just nu så kan jag rekommendera DN:s Nytt förslag från EU och USA och SvD:s Klimatmötet en besvikelse.

En reaktion på ”Snart slut på Cop-15

  1. Jobba på efter deadline, bra – Plasten nästaPlast är fantastiskt, men tyvärr börjar våra plastproblem bli oöverstigliga, globalt, regionalt och nu lokalt. Samordning är lösningen: Var i näringskedjan hamnar slutligen plastpartiklarna? De höga plasthalterna, tusentals plastpartiklar per kubikmeter havsvatten, som konstaterats i alarmerande globala rapporter, sedan 10 år tillbaka, har nu upptäckts även i Sverige, vi insåg inte att problemen med plastsopor var så stora. – Dags att agera NU!d2w® kontrollerbar plast (bioplast) kan göras nedbrytbar utan utsläpp av metan. Plasten efterlämnar inga fragment. d2w® kan återvinnas med vardagsplast (se http://www.biodeg.org/position-papers/recycling ), eller förbrännas för energiåtervinning. d2w® kan provas enligt krav ASTM D6954-04ÖSTERSJÖN – ”första havet med rätt plastpolitik”Därför har vi också lanserat oss på Facebook. Välkomna att vara med!– Nu finns vi där – Miljöpåsen ,,, sprid länken!http://www.facebook.com/group.php?gid=102972310204

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s