Julklappstips och julhandelsrekord

I år, precis som förra året, så köper jag inga presenter till den närmsta familjen. Istället får de ett julkort och så köper jag träd till dem i Vi-Skogen.

För egentligen är det väl ganska sjukt vilket konsumtionssamhälle vi lever i? Det lite mer än ett år sedan finanskrisen slog till med stor kraft, många blev arbetslösa eller fick lägre lön och tvingades skära ned på sina omkostnader. Ändå spår Handelns Utredningsinstitut att julhandeln kommer att slå rekord i år, igen?

Så därför är mitt val att plantera ett träd, en god gärning för både människan och miljön. För eventuella kritiska röster – jag skrev ett blogginlägg om trädplantering i Afrika förut. Det har jag publicerat på nytt, här under.

3 reaktioner på ”Julklappstips och julhandelsrekord

  1. visst är det puckat. uppsala satsar på att bli "julstad". i praktiken innebär det att de vill att alla som inte bor här ska komma hit för att julhandla. förra året ökade julhandeln inte med lika många procent som den gjort tidigare år och det borde man ju verkligen se allvarligt på =p. nu kan företag köpa granar som sponsrar kommunens marknadsföringskampanj! granarna ställs sedan ut i över stan med företagens namn på. det är ju bra att kommunpolitikerna har fantasi fast man kunde ju önska att de applicerade den på nåt annat.

  2. Aquila: ja, jag förstår faktiskt inte hetsen längre. Har jag bara blivit gammalmodig? Det räcker med fint julpynt med belysning och så, julen handlar ju om kärlek…Bir: Tack, blir Robin och Simon glada tror du? ;)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s