Tänk om… alla läste denna bok

När jag ändå skulle fotografera boken jag fick igår så kom jag på att jag inte visat upp boken Tänk om… som jag fick som tack för att jag stod i Naturskyddsföreningens monter för några veckor sedan.

Tänk om… är en sammanställning med 30 knep för hur du kan leva lite klimatsmartare och samtidigt spara på pengar på köpet. Exempelvis:

Tänk om alla svenska hushåll väljer den mest energisnåla teven när det är dags att köpa en ny. Då skulle vi spara hushållsel till 133000 villor vilket motsvarar 82000 ton koldioxidutsläpp per år. Och på sidan efter står det lite mer text om exemplet i fråga.

Mycket pedagogiskt upplagt och man blir inspirerad. Sen kan väl jag tycka, som är utbildad på området, att det är ganska ”basic” kunskap. Men denna bok är bra för att öppna ögonen hos andra. Jag rekommenderar den varmt!

På tal om tv så såg jag denna på Expert, den var Svanenmärkt på grund av den låga energiförbrukningen:

Det kanske vore något? Jag äger ju ingen tv nu, å andra sidan är priset ganska högt!
Och här är en bild på boken Tänk om…

En reaktion på ”Tänk om… alla läste denna bok

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s