Maria Wetterstrand på Campus Norrköping

Idag var MP:s språkrör Maria Wetterstrand på Campus Norrköping och föreläste om Byt Politik, Inte Klimat. Denna föreläsning var en del av Miljöpartiets klimatkampanj som pågår fram till riksdagsvalet 2010.

En lunchtimme när man får lyssna på en så smart kvinna var inte bortkastad! Hon vet vad hon säger, hon säger det bra och hon är trovärdig. En rolig sak var att hon under föreläsningen skickade runt en Rubiks kub som vi åhörare fick trassla till. Under de sista minutrarna när hon sammanfattade sitt föredrag hade hon som slutkläm att hon under tiden hon pratade fixade den rätt igen. Typ: ”och nu har vi ett problem som vi har skapat gemensamt. Men det kan vi lösa.”

Precis som Linda skriver om föreläsningen så uppkommer ju en del frågor och invändningar. Men inget stort, bland annat bara lite nyfikenhet på vad hon (och andra politiker för den delen) får sina källor ifrån. Dock är det mycket ”politiskt snack” för att få fram Miljöpartiets klimatpolitik. Man hoppas ju bara att mycket av det de står för går att genomföra inom en snar framtid. Vi behöver fler duktiga, inspirerande och drivna politiker som vågar göra stora satsningar på klimatpolitik, (utan att förglömma den generella miljöpolitiken såklart).

Fler sådana här intressanta föreläsningar ser jag gärna. Ett minus! Ingen påminnelse från miljövetarlärarnas håll… Kanske för att det var politiskt (om de inte vill ”ta ställning politiskt” eller något liknande) men också kanske för att de inte visste om denna händelse. I vilket fall så tog jag tag i det och bjöd in mina fellow students på Facebook, och det var en del som slöt upp! Trevligt!

Tyvärr hade jag inte den bästa fotoplatsen…
Byt Politik, Inte Klimat
(fotograf Linda Nurmi)

Maria Wetterstrand och jag

2 reaktioner på ”Maria Wetterstrand på Campus Norrköping

  1. hej hej, väldigt bra blogg du har :) är själv student (sjuksköterska dock) och väldigt miljöpolitiskt intresserad. funderade faktiskt på det programmet du går… men blev inte så :)läste i ett tidigare inlägg att du köper ekomat, jävligt bra gjort av dig med tanke på studentekonomin :)lägger till din blogg i bokmärken nu :)

  2. Hej Jenny! Tack, jag ska nog kolla in din blogg också.Synd att du inte valde MiP, det är väldigt intressant faktiskt. Fast sjuksköterska är ju också intressant och viktigt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s