Boktips från min barndom

När jag åkte hem till föräldrarna häromdagen så letade jag lite i bokhyllan och där hittade jag en gammal älskad barnbok. När jag var liten läste jag om den gång på gång och den satte stora spår. Djuren i Gamla Skogen av Colin Dann var det. Jag hade nästan glömt bort den, men när jag nu satte mig och bläddrade i den lite förstrött kom jag ihåg nästan allt.

Men jag undrar nästan om den inte har satt ganska djupa spår i mig vad gäller djurens rättigheter och naturvård. Man får följa med några djur som måste bryta upp från sin gamla skog för att människorna kommer allt närmre med bebyggelse och grävskopor. Istället beger de sig på resa för att komma fram till De Vita Hjortarnas Naturreservat.

Budskapet att vi människor tar över naturen och tämjer den till våra egna villkor är tungt i denna bok. Kanske är det därför jag valde min utbildning ;)

En reaktion på ”Boktips från min barndom

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s