Naturskyddsföreningen på Ikea

Söndagen tillbringade jag på Ikea i Linköping. Naturskyddsföreningen och Ikea har nämligen inlett ett samarbete om klimat och energisparning. Så i helgen bemannades Sveriges Ikea-varuhus av medlemmar från Naturskyddsföreningen. Det som stod på programmet var en frågetävling, där man fick svara på fyra frågor om att spara energi (vinsten var en tågcharter till Italien och fina Gardasjön!). Dessutom informerade vi lite om miljö, föreningen (vi försökte värva medlemmar men lyckades bara med ett fåtal ;) bättre än inget dock!) och energismarta tips ur boken Tänk om.

Det var en jättekul och givande dag! De flesta var trevliga även om många var trötta och stressade, det var ju lönehelg trots allt. Några trevliga samtal fick jag till med miljöintresserade människor men alla är inte beredda på att engagera sig i en förening utan gör det mer på ”hemmanivå”. Överlag tyckte jag i alla fall att vi nog gjorde någon nytta under denna helg, det är viktigt att visa upp sig som förening så att människor känner till en och vet på ett ungefär vad man gör. Jag fick ju också förmånen att stå där tillsammans med trevliga människor, ”monteransvarige” Kristoffer var utbildad journalist och jobbar på Naturskyddsföreningens kansli, jag förhörde mig lite om det och fick till min glädje höra att de tar in ett antal praktikanter. Det kanske blir en praktikplats till nästa år?!

Till de barn vars föräldrar deltog gav vi en tatuering, visst var de snygga?! Jag skulle kunna tänka mig en på axeln eller skulderbladet ;) I alla fall den varianten som går bort efter ett par tvättar…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s