Äntligen lite framsteg

I spåren av ”etanol-fiaskot” så kan man idag läsa att Eon och OK/Q8 går ihop och samarbetar. De vill få till en utvidgning av antalet biogastankställen. I dagsläget ligger ofta pumparna med biogas ute i industriområden och inte bland de ”vanliga” mackarna.

Om man ska tanka biogas måste man ofta åka utanför stadskärnan. Det är inte en fördel när man står i valet och kvalet inför att välja ny bil med en viss typ av bränsle. För att fler ska välja biogas krävs det att det är enkelt, prisvärt och ett bättre alternativ än bensin och diesel. I artikeln kan man läsa att de i första hand ska satsa på Göteborg, Malmö och Stockholm där det ska komma fler biogastankställen i innerstaden för att sedan byggas ihop längs motorvägarna som går mellan städerna. Ett av felen med biogas är ju att en tank inte räcker lika långt som bensin eller diesel och att det inte finns lika måna tankställen. I och för sig underlättas det om man reser söderut men ska du exempelvis till fjällen blir det genast svårare att hitta ställen att tanka på.

En utvidgning av antalet mackar som erbjuder biogas krävs för att vi ska kunna bryta trenden med bensin och diesel.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s