Om bröd och förpackningar

Jag köpte bröd idag också, vilket är något av en ovanlighet då jag inte äter så mycket mackor, och därför blir de snabbt dåliga. Men nu hittade jag en bra variant:

Det är fyra mackor, paketerade två och två. Brödet är ekologiskt och fritt från konstiga tillsatser som konserveringsmedel. Tanken är att plastförpackningen ska bevara brödet färskt längre. Hoppas det är gott också! ;)

Nu kan man ju i och för sig opponera sig mot att det ska krävas en massa plast till förpackningen. Den är ju något tjockare än vanlig plast som bröd brukar levereras i. I dagens samhälle producerar vi alldeles för mycket förpackningar som sedan slängs eller återvinns. Detta är naturligtvis en del i problematiken när det kommer till överanvändandet av resurser. Men jag brukar åtminstone alltid källsortera, även mjukplast! Nu förtiden ska mjukplast och hårdplast återvinnas i samma behållare.

Andra förpackningar som används i det dagliga livet skriver Ekotänk om. Tänk att vissa förpackningar designas för att vara stapelbara och ta lite plast i en transport. Det är ju onödigt med luft i förpackningar. Ikea har ju gjort detta till sin filosofi med platta, stapelbara förpackningar som innehåller så lite luft som möjligt.

En reaktion på ”Om bröd och förpackningar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s