En ny sökmotor, kan det vara något?

”Growyn är sökmotorn som ska förbättra världen. Alla pengar som Growyn får in genom sponsrade länkar går till välgörande ändamål. – Sökmotorbranschen omsätter stora summor. Vi vill kanalisera delar av pengarna till bra projekt inom miljö och hållbar utveckling, säger ena grundaren Kurdi Rad.” ur Miljöaktuellt 20090925

Detta blev jag faktiskt tipsad om och det låter väl lite intressant? En sökmotor är något man faktiskt man använder dagligen. Google är ju trots allt världsledande, och det är väl inte odelat positivt.
Om man kollar in styrelsen för Growyn finns faktiskt en del tungviktare med, som till exempel Pär Holmgren, den före detta TV-meteorologen som numera mest åker på föreläsningsturnéer.
Men å andra sidan kan man väl se detta som ytterligare exempel på hur klimathysterin sprider sig. Hur många projekt ska behöva startas upp, innan politikerna ska ta sig i kragen och inse att det faktiskt finns ett problem med samhällsstrukturen och konsumtionssamhället? Antagligen kommer det gå lång tid, ekonomi på kort sikt går före hållbar utveckling för resten av livet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s