Energisnål is the deal

Förut skrev jag om min uppsats i ämnet Energianvändning i Sverige och kom väl i det stora hela fram till att man inte bara kan hitta på nya energislag. Energieffektivisering är minst lika viktigt! Och i dagens DN så står det om en ny bensinmotor (!) som är energisnålare än någonsin.

Det är såklart bra att dra mindre bränsle, sånt är jag för. Tidigare, och fortfarande, är ju tendenserna i samhället att man inte snålar. Förr var olja så billigt och det fanns sådana mängder att det inte behövdes bränslesnåla motorer. Men nu menar vissa att oljan är på väg att ta slut. Så då är det väl bäst att inte göra slut på allt direkt.
Det är klart, en bränsleförbrukning som denna motors lär ju sätta press på andra tillverkare.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s