När det gäller allas vår framtid

Precis som jag kommenterade i går så diskuteras förslaget om höghastighetstågen, bland annat på Newsmill. Per Eriksson och Karin Svensson Smith från Miljöpartiet skriver om saken och framhåller att frågan har blivit blockseparerad. Det rödgröna alternativet är för höghastighetståg medan den borgerliga alliansen tydligen är emot.

Men när det gäller vår ekonomiska och miljömässiga framtid kanske man faktiskt borde hänga med i resten av världens utveckling? Vi ligger cirka 20 år efter Europas höghastighetstågsatsning. Och en flyglinje mellan Göteborg och Stockholm känns ganska onödigt när det borde vara enklare att ta sig från stadskärna till stadskärna med tåg.
Dessutom är utbyggnation av tågspår i Sverige alltid välkommet, då kan mer fraktas på räls, allt från människor till mat.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s